Bezoek GreenDeal Zes aan Light Electric Vehicle Summit Barcelona

Afgelopen 20-21 september vond in Barcelona de eerste editie plaats van de LEV Summit. Zo’n 150 aanwezigen lieten zich 2 dagen lang informeren over alle ontwikkelingen qua techniek, beleid, marktvraag en aanbod. Een uitgebreid verslag volgt nog, hieronder een eerste impressie. Duidelijk werd dat de markt voor Light Electric Vehicles, zowel voor personenvervoer als vracht, enorm toeneemt.

20161011-lev-1

 

20161011-lev-2

Wat opviel is dat heel veel partijen zich bezighouden met de ontwikkeling van kleine elektrische voertuigen en dat juist opschaling voor velen een uitdaging is. Vaak wordt er gekeken naar de overheid, wat kan deze doen om de ontwikkelingen te versnellen.

20161011-lev-3

Er is te weinig zicht op de marktvraag. Potentiële gebruikers (kopers) van de voertuigen waren op de Summit dan ook niet sterk vertegenwoordigd. Toch zien ook steeds meer grote fabrikanten een toekomstige afzetmarkt in dit segment. Toyota en Honda bijvoorbeeld liepen met meerdere afgevaardigden rond op de Summit.

Ook Nederland was goed vertegenwoordigd. Walther Ploos van Amstel sprak tijdens de conferentie en bracht het LEVV-LOGIC onderzoek onder de aandacht. Zowel Connekt, de Hogeschool van Amsterdam als Arnhem en Vereniging DOET namen deel aan de Summit.

20161011-lev-4Het werd overduidelijk dat Light Electric Vehicles een goede bijdrage kunnen leveren aan de internationale als nationale klimaatdoelstellingen. Het is dus van belang dat de ‘massa’ dit zich ook gaat realiseren en ervaart hoe leuk, snel en slim je met een LEV van A naar B kunt verplaatsen, met of zonder vracht.

Log in with your credentials

Forgot your details?