Bijeenkomst “ECO Optie”: update emissievrije stadslogistiek

 

 

Op 13 april is in Amsterdam de bijeenkomst “ECO Optie”, bedoeld voor transporteurs, verladers, producenten en overheden die kennis willen nemen van de laatste stand van zaken in “zero emissie vervoer” in stedelijke gebieden.

Het denken daarover wint snel terrein. Al enige jaren wordt door producenten en vervoerders gesproken over de toekomstige vervoersproducten, die deze emissievrije stedelijke distributie mogelijk maken.

In de bijeenkomst “ECO Optie” op 13 april bij RAI Amsterdam, ondersteund door TLN en RAI Vereniging, presenteren nationale en internationale producenten informatie aan vervoerders, verladers, overheden en (toe)leveranciers over de emissievrije stedelijke transportmogelijkheden. Deze worden nu al geleverd of zijn in ontwikkeling voor productie en introductie op korte termijn.

U krijgt een beeld wat er in de jaren 2019-2020 mogelijk wordt. Deze producten zullen de stedelijke transportsystemen danig gaan beïnvloeden. Wij lanceren geen truck in de ruimte, maar brengen uitdagend nieuws. Voor transporteurs en verladers, die met beide benen op de grond staan en toch baanbrekende vernieuwingen durven in te zetten.

 

De wereld van de nieuwe stadslogistiek staat bepaald niet stil:

  • Er worden zware bedrijfsvoertuigen ontwikkeld en inmiddels geïntroduceerd, die de eerstkomende jaren kunnen worden geleverd en die in staat zijn emissievrije transporten in steden uit te voeren
  • Er zijn oplaadsystemen ontwikkeld, die het mogelijk maken om distributietrucks tijdens het herladen van goederen zonder tijdverlies ook elektrisch op te laden.
  • In het Europees subsidieproject ECOCHAMPS is een aantal geheel of gedeeltelijke elektrische transporteenheden ontwikkelt, die naast emissievrij vervoer in stedelijk gebied ook een aanzienlijke CO2-reductie opleveren.
  • De Nederlandse regering heeft een speciale subsidie voor demonstratieprojecten in relatie tot klimaat, technologie en innovatie ontwikkelingen, gecreëerd, die speciaal betrekking heeft op transport en infrastructuur (DKTI). Begin april wordt door de overheid (RVO) bekend gemaakt welke subsidieaanvragers voor de DKTI-subsidie in aanmerking komen.
  • Er zijn steeds meer nationale en internationale stedelijke gebieden, die in de nabije toekomst transportrestricties opleggen, zodat emissievrij vervoer voor die gebieden wordt vereist.

Op 12 april worden bij RAI Amsterdam de resultaten met het ECOCHAMPS Final Event internationaal gepresenteerd. Daarop sluit de “ECO Optie”-bijeenkomst op 13 april dus heel mooi aan.

Aanmelden kan met dit online aanmeldformulier. Mocht u relaties willen meenemen, dan zijn zij eveneens van harte welkom!

Meer informatie: Wijnand de Geus. manager sectie Zware bedrijfswagens

 

Agenda

09.30 uur Inloop, intekenen en voertuigbezichtiging buiten.

10.00 uur Aanvang bijeenkomst

10.00 uur RAI introductie bijeenkomst en toelichting visie RAI op ontwikkelingen

10.15 uur TLN visie op ontwikkelingen en gemeenschappelijke aanpak

10.30 uur DAF visie, introductie producten en DKTI subsidie

10.55 uur VDL visie, introductie producten

11.20 uur Mercedes visie, producten in planning

11.45 uur Volvo/Renault visie en producten in planning

12.10 uur Wierda visie, introductie producten

12.10-13.20 Pauze-Netwerken-Productbezichtiging-Info uitwisseling

13.20 uur Zero emissie stedelijke distributie een veelomvattend concept Automotive Platform

13.35 uur Emoss visie, introductie producten en projecten

14.00 uur MAN visie, producten in planning

14.25 uur E-trucks, visie, introductie producten

14.50 uur Ginaf, visie, introductie producten

15.05 uur Afsluiting.

 

 

Log in with your credentials

Forgot your details?