Buitenlandse delegaties bezoeken Cargohopper Amsterdam

Cargohopper Amsterdam ontving recent een delegatie onderzoekers van Daimler AG, Mercedes-Benz bestelvoertuigen en van de Wereldbank.

Eén van de kernvragen voor Merecedes-Benz is hoe een bijdrage te leveren aan het reguleren van de steeds groeiende Online-handel en het daarmee verband houdende steeds toenemende binnenstadverkeer. “Wij willen een systeem creëren dat de steden in de toekomst hierbij helpt. In dat verband vinden wij Cargohopper heel interessant. Wij zien hierin een bevestiging dat het goederenverkeer in de stad veel slimmer kan,” aldus Sophia Gonzalez, van Mercedes. Die conclusie deelde ook de delegatie van de Wereldbank. Zij reizen Europa af om te zoeken naar oplossingen voor het dreigCargohopperende distributie-infarct in het Indiase Calcutta.

De Wereldbank had daarbij een aantal gerichte vragen over hoe het Cargohopper lukt, goederen van meerdere afzenders al buiten te stad te bundelen tot volle vrachten. Ook de onderzoekers van Mercedes waren vol lof hoe Cargohopper afrekent met eeuwige deling tussen het vervoer van pallets, pakketten en ugly goods. “Op dat punt is jullie concept ongekend innovatief. Door dat al dit soort goederen bij jullie in één voertuig meegaan, levert dit echt een bijdrage aan een effectieve afname van het aantal distributievoertuigen in een stad.”

Beide delegaties waren onder de indruk hoe hard de gemeente Amsterdam werkt aan schonere lucht en minder vrachtverkeer door voor zowel ondernemers als vervoerders een duidelijke stip op de horizon te zetten en daar naartoe te werken. Iets dat GreenDeal Zes vanuit haar doelstellingen richting zero emissie van harte ondersteunt.

Log in with your credentials

Forgot your details?