Doel

Uiteindelijke doel

Het uiteindelijke doel is om schadelijke emissies (CO2, NOx, fijnstof) als gevolg van stadslogistiek te reduceren tot nul.

Emissie vrij

Partijen in de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek delen het doel dat in 2025 steden zoveel als mogelijk emissievrij worden beleverd.

Elektrische auto's

Daarnaast streven partijen ernaar om het geluid te beperken. Hoewel er nog geen grootschalige productie plaatsvindt van emissievrije voertuigen zijn er al wel elektrische bestelauto’s leverbaar en zijn de eerste zwaardere, op maat gemaakte, zero-emissie vrachtauto’s in gebruik genomen.
Hybride-bestelwagen

Hybrids

Daarnaast zijn ook concepten van hybride voertuigen in ontwikkeling waarmee op de snelweg met conventionele brandstoffen kan worden gereden en de “last mile” in de stad emissievrij.

Terugdringen aantal voertuigen

Ook het terugdringen van het aantal benodigde voertuigen voor de bevoorrading van de stad vormt een belangrijk doel. Een deel van de goederen komt al zeer efficiënt de stad in. Dat betreft vooral de bevoorrading waarbij logistieke dienstverleners en bedrijven met eigen vervoer (de bundeling) van goederenstromen goed hebben georganiseerd.

Internetbestelverkeer

Ook internetbestelverkeer wordt door de grotere logistieke partijen al vergaand geoptimaliseerd, vooral door met afnemers goede afspraken te maken.

Log in with your credentials

Forgot your details?