Ecostars Rotterdam slaat aan: ruim 10.000 voertuigen gecertificeerd

Vervoerders van vracht en personen, gevestigd of opererend in de regio Rotterdam, kunnen sinds 2013 sterren verdienen voor de inzet van duurzame voertuigen en het verduurzamen van operationele processen. Deze Ecostars certificering heeft geleid tot 10.000 gecertificeerde voertuigen eind 2015.

Binnen het Europese programma Ecostars waar Rotterdam aan mee doet, hebben tot eind 2015 22 nieuwe Ecostars-leden het certificaat uitgereikt gekregen, waarmee het aantal op 140 uitgereikte certificaten en 10.000 gecertificeerde voertuigen komt.

Award Meeting ECOSTARS 9

Foto: overhandiging certificaat door programmamanager mevrouw E. Broekhof aan de heer Docters van Leeuwen, Reijm BV, fotograaf Mladen Pikulic

“Het blijft bijzonder om nieuwe Ecostars-leden hun certificaat te mogen uitreiken”, aldus Esra Broekhof, programmamanager Ecostars – gemeente Rotterdam, “Deze bedrijven zijn zich zeer bewust van hun invloed op een schonere luchtkwaliteit in de regio Rotterdam. Met het uitreiken van dit certificaat ontvangen deze bedrijven de erkenning voor hun inspanningen op het gebied van schoon en duurzaam vervoer”.

De snelheid waarmee het aantal Ecostars-leden in 2 jaar tijd is gegroeid laat zien dat zowel de regionale overheden als het bedrijfsleven het met elkaar belangrijk vinden om regio Rotterdam schoner en aantrekkelijker te maken.

De afgelopen 3 maanden is het aantal van 22 nieuwe bedrijven gecertificeerd en 10.000 voertuigen met een sterrenkwalificatie een feit.

Bron: Ecostars

 

0 Comments

Leave a reply

Log in with your credentials

Forgot your details?