Electric Mobility Europe Call 2016 gepubliceerd

Op 2 november is de transnationale call Electric Mobility Europe (EMEurope) Call 2016 gepubliceerd. 14 Europese landen en regio’s hebben deze call voor projectvoorstellen opgezet in samenwerking met de Europese Commissie en de European Green Vehicles Initiative Association. Samen brengen zij 23 miljoen euro bij elkaar om innovatieprojecten te financieren die de uitrol van elektrische mobiliteit (e-mobiliteit) in stedelijke gebieden bevorderen.

De EMEurope Call 2016 ondersteunt projecten die zich richten op één of meer van de volgende 5 ‘key areas’ van e-mobiliteit:
1. System integration (transport, urban and sub-urban areas);
2. Integration of urban freight and city logistics in e-mobility;
3. Smart Mobility concepts and ICT applications;
4. Public Transport;
5. Consumer behaviour and societal trends.

De EMEurope Call 2016 volgt een twee-traps procedure voor de indiening en evaluatie van projectvoorstellen. Deze start nu met de indiening van ‘light proposals’. In een volgende stap volgt de indiening van ‘full proposals’ voor projectvoorstellen die uit de ‘light proposal’ evaluatie worden geselecteerd.

Gedetailleerde informatie over de formele bepalingen, criteria en specificaties van de call en instructies voor het schrijven en indienen van de ‘light proposals’ is te vinden op de EMEurope website en de EMEurope Call 2016 Guide for Applicants. Projectvoorstellen moeten worden ingediend via de Call Management Tool (beschikbaar vanaf 7 november). Uiterste indieningsdatum voor de ‘light proposals’ is 6 februari 2017 om 17.00 uur. Op 25 november 2016 is er in het Diamant Centre in Brussel een Information and Brokerage event. Hiervoor kan men zich op de EMEurope website registreren.

Financierende organisatie voor Nederlandse indieners in geselecteerde projecten is de Stichting voor de Technische Wetenschappen STW (contactpersoon: Xavier Weenink, x.weenink@stw.nl). Coördinerende organisatie voor EMEurope voor Nederland is Rijkswaterstaat (contactpersoon: Peter Wilbers, peter.wilbers@rws.nl).

Log in with your credentials

Forgot your details?