Electric Mobility Europe Call

Op 2 november is de transnationale Electric Mobility Europe (EMEurope) Call 2016 gepubliceerd.

De nationale richtlijnen voor de Electric Mobility Europe call zijn gepubliceerd via de website van de Stichting voor de Technische Wetenschappen (STW). De deadline voor de eerste ronde van light proposals is 6 februari 2017 om 17.00 uur.

Veertien Europese landen en regio’s hebben deze call voor projectvoorstellen opgezet in samenwerking met de Europese Commissie en de European Green Vehicles Initiative Association (EGVI). Samen brengen zij 23 miljoen euro bij elkaar om innovatieprojecten te financieren die de uitrol van elektrische mobiliteit (e-mobiliteit) in stedelijke gebieden bevorderen.

De EMEurope Call 2016 ondersteunt projecten die zich richten op één of meer van de volgende vijf ‘key areas’ van e-mobiliteit:
• System integration (transport, urban and sub-urban areas);
• Integration of urban freight and city logistics in e-mobility;
• Smart Mobility concepts and ICT applications;
• Public Transport;
• Consumer behavior and societal trends.

Procedure

De EMEurope Call 2016 volgt een tweetraps-procedure voor de indiening en evaluatie van projectvoorstellen. Deze start nu met de indiening van light proposals. De deadline voor de light proposals is 6 februari 2017 om 17.00 uur. In een volgende stap volgt de indiening van full proposals voor die projectvoorstellen die uit de evaluatie van light proposals worden geselecteerd.

Informatie over indienen

De formele bepalingen, criteria en specificaties van de call en instructies voor het schrijven en indienen van de light proposals is te vinden op de EMEurope website en in de EMEurope Call 2016 Guide for Applicants. Projectvoorstellen moeten worden ingediend via de Call Management Tool.

Contact

Financierende organisatie voor Nederlandse indieners in geselecteerde projecten is de Stichting voor de Technische Wetenschappen (STW). Contactpersoon is Xavier Weenink. Coördinerende organisatie voor EMEurope voor Nederland is Rijkswaterstaat. Contactpersoon is Peter Wilbers. Zoekt u consortium partners? STW kan helpen. Of maak gebruik van de brokerage tool ETNA 2020.

Log in with your credentials

Forgot your details?