Autonome auto’s vragen om Smart Roads

De komst van autonome voertuigen kan allerlei gevolgen hebben voor de inrichting van steden.
Neem nu het beleveren van goederen of het weghalen van afval. Worden pakjes op afroep bezorgd, getriggerd door een app op je smartphone waarop je aangeeft dat het nu uitkomt? Gaan autonome voertuigen ’s nachts containers brengen en halen? Of worden winkels en supermarkten zo beleverd? Is er nog meer denkbaar als we onze fantasie de vrije loop laten? En wat voor fysieke voorzieningen heb je dan nodig? Dat is de kern van de bijdrage die Herman Wagter van Connekt zal leveren tijdens de hackathon ‘Smart Roads, Bring in the Dutch’.

80 experts werken samen tijdens Innovation Expo

Tijdens de Innovation Expo (hét twee jaarlijkse event wat dit keer in het teken staat van het EU-voorzitterschap van Nederland met 4.000 bezoekers in één dag) op 14 april in Amsterdam gaan 80 experts aan de slag met de vraag: “Hoe zorgen we ervoor dat de huidige infrastructuur klaar is voor de zelfrijdende auto?”. De helft van de deelnemers is expert op het gebied van wegontwerp, inclusief alle randsystemen. De andere helft is een expert uit diverse andere vakgebieden. De oplossingen die door deze denkkracht boven tafel komen worden aan de minister aangeboden.

Meer informatie of aanmelden?

Wilt u zich aanmelden of eerst meer informatie over het programma? Dat kan via deze link. Aanmelden kan tot 20 maart 2016.

Log in with your credentials

Forgot your details?