Eerste Roadshow Green Deal Zes: Stadsdistributie Groningen

25 februari vond in Groningen de eerste Roadshow plaats van Green Deal ZES. Wethouder Joost van Keulen, verantwoordelijk voor de binnenstad van Groningen, heette een groep van ruim 50 genodigden (logistieke dienstverleners, verladers, voertuigproducenten en brancheorganisaties) welkom in de toepasselijke omgeving van The Big Building, een verzamelplek voor startups en innovaties.

Na een  korte toelichting van de wethouder op de recent aangenomen Binnenstadsvisie Bestemming Binnenstad waarin de stad nieuwe venstertijden wil gaan handhaven en voorrang gaat geven aan elektrisch vervoer, was het de beurt aan Walther Ploos van Amstel, Lector City Logistiek en

Roadshow Groningen: Wethouder Jeroen Joost van Keulen samen met de sprekers die middag.

E-mobility, om zijn visie op de stadsdistributie te delen. Hij prees de ambities van Groningen om mee te gaan met de tijd en zich te realiseren dat de stadslogistiek dusdanig verandert, dat dit om een nieuwe manier van stadsditributie vraagt.

Ambities pitchen

Vervolgens was het de beurt aan drie initiatieven in de omgeving Groningen om hun ambities te pitchen.

Cycloon Post & Fietskoeriers bezorgt koeriersdiensten per fiets. In februari werd aan Cycloon de Social Return Award 2016 overhandigd. Een pluim van waardering namens de Gemeente Groningen voor de manier waarop Cycloon invulling geeft aan het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. met hierbij de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

DAM (Duurzaam Aanvullende Mobiliteit) biedt fijnmazig duurzaam vervoersnetwerk als oplossing voor lokale mobiliteitsvraagstukken. Dam heeft de ambitie om DE aanbieder te worden van Duurzame Aanvullende Mobiliteit in Nederland en daarbuiten door bijvoorbeeld elektrische Tuk Tuks in te zetten bij events en licht elektrische voertuigen voor stadsdistributie.

Dubistr, finalist van de Connekt Affiliation, verbindt via een simpele mobiele app ‘mens’ bezorger en ‘mens’ pakketontvanger in de last mile van b2c retail-logistiek met elkaar. Dit om zo trefkans aan de deur te verhogen of last-minute afspraken te kunnen maken bij niet-thuis.

Green Deal Zes in The Big Building

Holthausen in Hoogezand gaat in de provincie Groningen waterstof als brandstof voor auto’s introduceren. Het bedrijf gaat elektrische auto’s ombouwen om ze met een brandstofcel op waterstof te kunnen laten rijden met alleen zuivere waterdamp als uitstoot. Bovendien wil Holthausen in de provincie Groningen binnen twee jaar vijf tankstations openen voor groen gas en lng, waarvan er (voorlopig) één ook een vulpunt voor waterstof krijgt. Zo’n openbaar vulpunt voor waterstof staat nu alleen nog in Rhoon bij Rotterdam. De tweede komt als het aan directeur Stefan Holthausen ligt in de provincie Groningen, al weet hij nog niet precies waar.

Uiteraard werd er na het presentatiedeel nog langdurig nagepraat en kennisgemaakt tijdens de netwerkborrel. Green Deal Zes dankt Jeroen Berends en Freek de Bos van de gemeente Groningen voor de voorbereidingen en het warme welkom in Groningen waardoor de eerste roadshow zeer geslaagd was!

Lees ook het bericht uit Dagblad van het Noorden:

 

Log in with your credentials

Forgot your details?