Hoe kan containerization stadslogistiek verbeteren?

En hoe kan ervoor gezorgd worden dat er meer gebruik gemaakt wordt van cargobikes in de stad? Die vragen staan centraal tijdens de workshop ‘Containerization in cyclelogistics’ tijdens het International Cargo Bike Festival.

Het International Cargo Bike Festival (ICBF) wordt in het weekend van 16 en 17 april 2016 georganiseerd door Fietsdiensten.nl bij Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen. Het ICBF is het grootste evenement voor bak- en transportfietsen in de wereld en wordt mede mogelijk gemaakt door de Topsector Logistiek.

Op zaterdag 16 april vindt de Cargo Bike Conference voor professionals plaats. Hoofdspreker is europarlementariër Michael Cramer, voorzitter van de commissie voor Transport en Toerisme van het Europese Parlement. Daarnaast spreekt Bubble Post en Stefan Bendiks van Artgineering is de derde plenaire spreker. Thomas van Maanen van Fietskoeriers.nl sluit de middag af.
De workshop is ‘containerization in cyclelogistics’ staat onder leiding van Johann Erlandsson. Daarnaast is er een werkgroep over ‘cargo bike sharing’ olv Francisco Luciano. Op deze zaterdag zijn er ook nog diverse posterpresentaties en 20×20 presentaties. Er zijn reeds aanmeldingen van deelnemers uit Slowakije, Colombia, Duitsland, België, Frankrijk, VK, Zwitserland, Italië, Spanje, Hongarije, Taiwan, Canada, en Nederland. De voertaal van de conferentie is Engels.

Prototype container

Dit filmpje laat een prototype container clicksysteem zien.

Meer informatie of aanmelden

Op de website van het International Cargo Bike Festival kunt u het volledige programma van de conferentie vinden. Aanmelden voor de conferentie kan hier.

Log in with your credentials

Forgot your details?