Fietskoeriers realiseren landelijke dekking

Fietskoeriersbedrijven in 25 steden bieden voortaan gezamenlijk hun diensten aan. Het online platform Fietskoeriers.nl wil voor landelijk werkende (web)winkels zendingen volgen en zo mogelijk binnen twee uur afleveren.

Bij dit initiatief zijn 18 koeriersbedrijven betrokken, sommigen voeren hun bezorgdienst uit in meerdere steden. Gezamenlijk hebben de bedrijven ongeveer 90 procent van dit specifieke marktsegment in handen. Het doel is om same day delivery mogelijk te maken, zonder dat het aantal bestelwagens in de binnensteden en woonwijken buitensporig gaat toenemen. De aangesloten bedrijven werken met dezelfde software en volgens dezelfde procedures. Ook de facturatie verloopt via dit platform, zodat klanten niet van diverse koeriersbedrijven rekeningen ontvangen.

Buiten lokaal verzorgingsgebied

Cycloon met vier vestigingen, hoofdvestiging in Zwolle, is één van de aangesloten bedrijven en samen met Fietsexpress in Den Haag en Velocity in Nijmegen eigenaar vanFietskoeriers.nl. Thomas van Maanen zegt dat deze aanpak de koeriersbedrijven in staat stelt om landelijk een vuist te maken in de hectiek van online bezorgingen. “Fietskoeriers zijn vaak interessant voor lokale bedrijven, maar op deze manier kunnen we ook landelijk werkende winkelbedrijven en webshops bedienen. Dat is belangrijk om een positie te veroveren in de markt, zowel voor kleine webshops die bol.com als concurrent hebben, maar ook voor ons als koeriersbedrijven.”

Binnen twee uur afleveren

De service moet shops en retailbedrijven in staat stellen om binnen 1 tot 2 uur na overhandiging aan een aangesloten koeriersbedrijf de zending bij de consument te krijgen. Het pakket kan aangeleverd worden bij het fietskoerierbedrijf of door de koerier worden opgehaald bij een winkel of afgiftepunt. Op termijn ziet Van Maanen ook mogelijkheden om zendingen voor hetzelfde huisadres te bundelen tot één aflevermoment in de avonduren.

Bron: Logistiek.nl

0 Comments

Leave a reply

Log in with your credentials

Forgot your details?