Green Deal ZES en Greenberg Traurig organiseren op 15 december 2016 een event over duurzame stadslogistiek

Een goede stadslogistiek is belangrijk voor de economische vitaliteit en de aantrekkelijkheid van steden. Bij ongewijzigd beleid blijft stadslogistiek groeien, maar zal dit ten koste geen van de bereikbaarheid, de leefbaarheid en de veiligheid in steden. Dit vraagt om een nieuwe aanpak van stedelijke logistiek. Gericht op meer doen, met minder bewegingen en met minder emissies. Tijd voor innovatie.

Om overheden een beter beeld te geven over de kansen en uitdagingen van duurzame stadslogistiek, organiseert Green Deal ZES samen met Greenberg Traurig (GT) op donderdag 15 december een evenement op het kantoor van GT in Amsterdam. Een groep van ten minste 25 deelnemers zal de hele dag van gedachten wisselen over duurzame stadslogistiek en een aantal relevante praktijkzaken bespreken. Het programma is gericht op interactie en het geven van praktische handvatten.

In de ochtend worden de (potentiële) deelnemers geïnformeerd over de doelen van Green Deal ZES en over bestaande projecten, om bedrijven en overheden in steden in 2025 zoveel mogelijk emissievrij te bevoorraden. Een aantal gemeenten zal hun huidige initiatieven voor verbeterde en duurzamere stedelijke logistiek delen.

Het middagprogramma zal zich richten op drie relevante praktijkzaken, waarbij meer de diepte in wordt gegaan. Marijn Bodelier, bestuursrechtadvocaat bij GT, zal één van de onderwerpen voor zijn rekening nemen en ingaan op een praktijkvoorbeeld waarbij de juridische aspecten van stadslogistieke innovatie aan bod komen.

Het is de bedoeling dat de deelnemers aan het einde van de middag naar huis gaan vol inspiratie en goede praktische ideeën voor hun eigen duurzame stad.

Wilt u deelnemen of meer informatie? Neem dan contact op met Veronique Meines, Stichting Connekt, of Marijn Bodelier, Greenberg Traurig Amsterdam.

Log in with your credentials

Forgot your details?