Lidl zet eerste stap naar100% elektrisch transport in Amsterdam

Lidl is gestart met een volledig elektrische vrachtwagen die de filialen in Amsterdam vanaf het distributiecentrum gaat bevoorraden. Verantwoord ondernemen is bij Lidl in de bedrijfsvoering verweven. Met deze stap bekrachtigt Lidl haar ambitie voor duurzaam bouwen en duurzaam gebruiken.

Schoon, stil en veilig bevoorraden
Lidl wil graag bijdragen aan een leefbare stad, waar de filialen schoon, stil en veilig worden bevoorraad. Waar een normale vrachtwagen bij een afstand van 100 kilometer tot zo’n 90 kilo CO2 uitstoot, stoot deze vrachtwagen niets uit. Bovendien is het uniek dat zowel het laden, koelen én het rijden 100% elektrisch is.“Deze pilot is een grote investering en is wat ons betreft een eerste stap. Wij onderzoeken momenteel verschillende manieren om op grotere schaal duurzaam te kunnen leveren. Onze ambitie is om in ieder geval in 2025 binnen de ring van Amsterdam onze filialen volledig uitstootvrij te bevoorraden”, aldus Laurent-Jan van den Ham, Manager Transportlogistiek van Lidl Nederland.

“Een mooie eerste stap van Lidl. Amsterdam heeft ongeveer 130 supermarkten die per dag meerdere malen worden bevoorraad met grote dieselvrachtwagens. Voor de gezondheid van Amsterdammers en leefbaarheid van de stad, is het van groot belang dat ook de supermarktbranche uitstootvrij wordt. Lidl bewijst dat het kan en ik ga ervan uit dat dit een startschot is voor alle andere Amsterdamse supermarkten om ook te kiezen voor schone bevoorrading“, aldus wethouder Choho.

De wagen wordt geëxploiteerd door transportbedrijf Van Straalen – De Vries in Zwaagdijk en zal de filialen in Amsterdam vanaf het distributiecentrum in Zwaag om de beurt bevoorraden. Amsterdam is de vierde stad (na Stockholm, Zürich en Berlijn) waar Lidl elektrisch rijdt. (bron: gemeente Amsterdam)

Log in with your credentials

Forgot your details?