Logistieke hub draagt bij aan schone binnenstad

 

De Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES) brengt bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen in het streven naar het emissievrij maken van al het stedelijk vervoer in 2025. In dat kader hebben betrokken partijen inmiddels diverse mobiliteitsprojecten opgezet. Eén van die initiatieven is de logistieke hub voor duurzame bevoorrading, die is opgezet door de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Laurens Tuinhout was eerder vanuit PostNL en nu vanuit zijn eigen onderneming Zero Emission Procurement betrokken bij de hub. Hij licht het baanbrekende project toe.

“De UvA en HvA vormen binnen Amsterdam een dorp op zich: ze hebben zo’n tachtig gebouwen op vijf campussen in de stad. Als één locatie van de UvA een nieuwe voorraad toiletpapier bestelde, kwam de leverancier die volgens leveringsafspraak binnen 48 uur brengen. En als de andere locatie de dag erna schone handdoeken nodig had, reed diezelfde leverancier binnen 48 uur opnieuw met een lading de binnenstad in. Dat moest en kon anders.

Lees het gehele artikel hier

Log in with your credentials

Forgot your details?