Politiek café: de verdien & innovatiekracht van NL

Hoe gaat onze generatie bijdragen aan het vergroten van de innovatie-, ondernemings- en menskracht van Nederland?

De Nederlandse economie draait na moeilijke jaren steeds beter. Het aantal banen stijgt. Op de Global Competitiveness Index van het World Economic Forum staat Nederland 4e wereldwijd – en zelfs op nummer 1 in Europa! We zijn wereldberoemd in de creatieve sector, de tweede exporteur ter wereld van land & tuinbouwproducten en koploper in chemie. Maar ook op meer gebieden zoals gezondheid, energie, mobiliteit, ICT en het klimaat bouwen wij aan ons legaat. Dit lukt niet als een ieder voor zichzelf het wiel uitvindt.

De stevige samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid is een garantie voor vernieuwing en het benutten van kansen in de (inter)nationale markt. Krachtenbundeling is doorslaggevend om de maatschappelijke uitdagingen tijdig het hoofd te bieden in Nederland, voorop te blijven lopen in de internationale concurrentiestrijd én een gidsland te blijven.

Ben jij de generatie die werkt aan een circulair leefbare en veilige omgeving? Economische en maatschappelijke ontwikkelingen vragen steeds meer van instellingen. Hoe effectueren wij de antwoorden op vragen van de toekomst? De samenwerkende Topsectoren nodigen u uit!

Programma met radio-opname van BNR:

15:00 inloop
16:00 welkom door dagvoorzitter Marijke Roskam (BNR).

16:15 Stellingen en gelegenheid tot discussie over: Hoe gaan wij bijdragen aan het vergroten van de innovatie-, ondernemings- en menskracht van Nederland?

Startpunt van de discussierondes worden gegeven door onder meer voorzitter VNO-NCW Hans de Boer en enkele voorzitters van de Topsectoren waaronder Loek Hermans (Tuinbouw & Uitgangsmaterialen).

17:30 netwerkborrel met succesvolle innovatieve consortia/ voorbeeldprojecten.

Hier aanmelden en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Waar: Café Luden, Den Haag
Wanneer: 23 februari 2017
Bereikbaarheid: OV of auto
Deelname: gratis (aanmelden noodzakelijk)

http://www.topsectoren.nl& www.dutchdigitaldelta.nl

Log in with your credentials

Forgot your details?