Steeds meer pakketbezorgingen per fiets


In toenemende mate is te zien hoe verschillende steden naar oplossingen zoeken voor het behalen van zero emissie in de binnensteden. En niet zonder succes. Pakketbezorging per fiets is een oplossing die steeds vaker wordt ingezet. Na de successen die de koeriers per fiets behaalden met het leveren van voedsel en kleine pakketten, is nu de volgende stap gezet naar grotere en volledige verzendingen. Dankzij de (elektrische) fietsen zijn de mogelijkheden significant toegenomen. Ook biedt bezorging per fiets een antwoord op de files en dagelijkse drukte in de binnensteden. En zeg nou eerlijk, de Hollandse glorie van onze geliefde tweewieler is en blijft toch wel onze trots…

Na de succesvolle en afgeronde pilots van onder andere Wehkamp, DPD en DHL is besloten om de fiets op te nemen in de vervoersmogelijkheden voor pakketten. Het biedt de mogelijkheid om te kunnen voldoen aan de wensen van de klant en aan de doelstellingen voor een emissieloze binnenstad. Ook wordt met dit vervoersmiddel winst geboekt, doordat files en drukte makkelijk omzeild kunnen worden. Er is op deze wijze zelfs sprake van procesverbetering. De fiets is, anders dan bestelbussen, niet gebonden aan venstertijden en kan zich behendig door het verkeer manoeuvreren. Het effect is dan ook tijdwinst.
Wehkamp, DPD en DHL hebben voor de nieuwe bezorgoptie recent de handen ineen geslagen met Fietskoeriers.nl. Een waarlijk statement van vooraanstaande organisaties die hun logistieke uitdagingen met elkaar oplossen. Dit maatschappelijke ideaalbeeld biedt dan ook hoop en levert de nodige inspiratie op.

Log in with your credentials

Forgot your details?