Terugblik SPES webinar 18 mei: handhaving hybride vrachtwagens

Op maandag 18 mei jl. organiseerde SPES een webinar over de manier waarop de toegang van plug-in hybride vrachtwagens in elektrische stand effectief en efficiënt gehandhaafd kan worden in de zero emissie zones. Het was een geslaagde bijeenkomst met circa 30 deelnemers.

Erik Regterschot (Royal Haskoning DHV) en Marijn Bodelier (Greenberg Traurig) presenteerden de tussenresultaten van het onderzoek naar handhavingsmogelijkheden dat zij in opdracht van de Topsector Logistiek uitvoeren.

In het onderzoek is een analyse gemaakt van het juridisch kader en zijn de belangen van de betrokken partijen onderzocht. Op basis daarvan zijn mogelijke handhavingssystemen geformuleerd en beoordeeld op aspecten als bijvoorbeeld fraudegevoeligheid, kosten en implementatie.

Na de plenaire presentatie was er gelegenheid tot het stellen van vragen en reactie. Zo werd onder meer gevraagd of er gekeken is ervaringen in het buitenland, naar geofencing, en naar de mogelijkheden voor koppeling met eventuele andere lokale gemeentelijke systemen. De reacties worden door het onderzoeksteam verwerkt in de definitieve onderzoeksresultaten.

Wilt u het webinar terugkijken? Dat kan! Klik hier voor de gehele opname. Ook de presentatie is online beschikbaar. Klik hier om de presentatie te downloaden.

Het SPES-team is voornemens om in juli een webinar over zero emissie bouwlogistiek te organiseren. Wij houden u per mail en via de website op de hoogte.

Log in with your credentials

Forgot your details?