Terugblik webinar zero emissie bouwlogistiek

Het webinar dat SPES op dinsdag 13 oktober jl. organiseerde stond in het teken van zero emissie bouwlogistiek dat bestond uit twee delen.

Het eerste deel stond in het teken van slimme bouwlogistiek en schone mobiele werktuigen. Jessica van Rijn en Pim van Mensch, werkzaam bij TNO, deelden hun kennis en ervaring op het gebied van het inzetten van zero emissie bouwlogistiek en mobiele werktuigen. Jessica van Rijn vertelde over de stand van zaken en de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bouwlogistieke oplossingen. Daarnaast werden meerdere casussen toegelicht, zoals de resultaten van het project ‘Amsterdam Vaart!’, waarbij zoveel mogelijk transport van bouwmaterialen over de weg werd verplaatst naar het water. Dit door gebruik te maken van multimodale hubs. Vervolgens vertelde Pim van Mensch meer over de verduurzaming van mobiele werktuigen. Bij het invoeren van zero emissie zones is het van belang niet alleen op het transport, zoals klusbusjes, te focussen. Ook mobiele werktuigen hebben namelijk een aanzienlijke impact op het klimaat (CO2) en luchtkwaliteit (NOx).

In het tweede deel kwam Christiaan van Luik, projectmanager duurzame bouwlogistiek bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), aan het woord. Hij ging in op de rol die gemeenten kunnen spelen in de verduurzaming van bouwlogistiek en de instrumenten die zij daarvoor kunnen inzetten. Hij vertelde daarbij specifiek over de ondersteuning die IenW aan gemeenten kan bieden.

Wilt u het webinar terugkijken? Dat kan! Klik hier voor de gehele opname. Ook de presentatie is online beschikbaar. Klik hier om de presentatie te downloaden.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?