TNT biedt gratis CO2-neutrale pakketbezorging

Net als CO2-neutraal vliegen, is het nu ook mogelijk om pakketten CO2-neutraal te verzenden. Pakketbezorger TNT biedt klanten de mogelijkheid om pakketten en poststukken binnen de Benelux kosteloos CO2-neutraal te versturen. TNT meet van elk transport de hoeveelheid CO2-uitstoot, volgens de Europese norm EN16258. Vervolgens compenseert TNT de uitstoot door de uitgifte van CO2-credits. Deze carbon credits investeert TNT naar eigen zeggen in projecten die zich richten op het opwekken van groene energie.

Volgens de pakketbezorger voldoen de investeringen aan de strenge voorwaarden van het Gold Standard-keurmerk. De investeringen via carbon credits staan onder toezicht van de externe auditor SGS.

Voor zakelijke klanten is het CO2-neutraal verzenden binnen de Benelux gratis. Voor internationale verzendingen is wel een bijdrage nodig.

CO2-rapportage

Op verzoek van haar klanten rapporteert TNT op jaarlijkse basis hoeveel CO2-uitstoot hun zendingen hebben geproduceerd. Ook geeft de pakketbezorger aan hoe het de CO2-emissies namens hen heeft gecompenseerd.

TNT wil met dit initiatief het MKB en multinationals ondersteunen in het verlagen van hun CO2-emissies. Verder zegt het bedrijf ook zijn bijdrage te leveren, door het optimaliseren van zijn netwerk, het verbeteren van het rijgedrag van chauffeurs en de beladingsgraad. Ook experimenteert TNT met elektrisch vervoer.

Bron: TNT | Foto: By Graham Richardson

Log in with your credentials

Forgot your details?