VOLTIA sluit zich aan bij GreenDeal Zes

20160816 voltia  Voltia is de nieuwste toetreder tot GreenDeal Zes. Met deze toetreding komt Voltia’s uitgebreide expertise en technologie op het gebied van elektrische voertuigen beschikbaar voor andere toonaangevende organisaties.

Uitlaatgassen en luchtvervuiling zijn een urgent en groeiend probleem voor Europese steden, gevoed door de snelle groei van e-commerce. Volgens een nieuw rapport van het onderzoeksbureau CE Delft is 30% van de door vervoer veroorzaakte uitstoot in Nederland afkomstig van stadsdistributie. GreenDeal Zes wil door innovaties en partnerships dit percentage naar nul reduceren in 2025.

“Voltia is een logische partner voor GreenDeal Zes”, zegt Veronique Meines, projectcoördinator van GreenDeal ZES. “Voltia’s ‘elektrische voertuigen as a service’-aanpak is een uiterst innovatieve manier om elektrische auto’s een realistische optie voor bedrijven te maken. En met hun expertise kan Voltia ook een waardevolle bijdrage leveren aan ons netwerk en ons emissiedoel.”

GreenDeal Zes brengt haar leden samen in ‘Living Labs’ waar ze hun kennis en ervaring delen om innovatieve nieuwe benaderingen voor specifieke stedelijke logistieke uitdagingen te ontwikkelen. Succesvolle ideeën kunnen vervolgens worden opgeschaald.

“Voltia’s visie past precies bij die van GreenDeal Zes,” aldus Benelux Regional Manager, Manolo de la Fuente. “Onderdeel zijn van dit netwerk helpt ons contact te leggen met andere ondernemers in ons vakgebied. Ook geeft het ons de mogelijkheid om met onze expertise en ervaring actief bij te dragen aan het oplossen van de complexe problemen waarmee onze steden worden geconfronteerd. We zijn enthousiast dat we nu onderdeel van GreenDeal Zes zijn en verheugen ons erop om samen impact te hebben. ”

Voltia is sinds 2011 bezig met de ontwikkeling en verfijning van haar aanpak rondom zero emissie. Met hun ‘elektrische voertuigen as a service’-model leggen ze de nadruk op het 2-3,5 ton bestelbusjessegment die zo belangrijk is voor de stedelijke leveringen. Hun service omvat het ontwikkelen van een op maat gemaakt implementatieplan compleet met auto’s, energievoorziening en alle andere noodzakelijke ondersteuning gedurende de duur van het contract. Hiermee helpt Voltia haar haar klanten hun elektrische voertuigen het meest effectief in te zetten.

Voltia maakt het gebruik van elektrische voertuigen betaalbaar en mogelijk voor veel bedrijven. Voltia blijft namelijk eigenaar van de voertuigen (hun klanten leasen de voertuigen). Dat voorkomt hoge aanschafkosten voor bedrijven.
GreenDeal ZES brengt logistieke dienstverleners, overheden, kennisinstellingen en fabrikanten samen. Nu al 98 partijen werken samen aan het opzetten, implementeren, monitoren en evalueren van Living Labs om ervoor te zorgen dat steden in 2025 emissievrij worden beleverd.

Log in with your credentials

Forgot your details?