Green Deal 010 Chauffeurswedstrijd

 

Gemeente Rotterdam organiseert vanaf januari 2016 de wedstrijd ‘De beste chauffeur van Rotterdam’. Gedurende de voorrondes die in de dagelijkse (rij)praktijk plaatsvinden, wordt een groep van beste chauffeurs van verschillende bedrijven geselecteerd. Deze strijden tijdens een wedstrijddag in juli 2016 om de titel ‘Beste chauffeur van Rotterdam.’

Slimme oplossing: gratis app BestDriver

In de voorrondes wordt het rijgedrag van de chauffeurs gemonitord door een app die gekoppeld is aan het in-carsysteem van de vracht- of bestelwagen. De chauffeur wordt met deze app geadviseerd en gestimuleerd zijn rijgedrag (nog verder) te verbeteren. De app is ook in staat om het rijgedrag van de deelnemende chauffeurs op een gelijkwaardige wijze met elkaar te vergelijken. Zo kan een eerlijke selectie gemaakt worden voor de groep chauffeurs die mag deelnemen aan de wedstrijddag. De app wordt gratis beschikbaar gesteld door de gemeente Rotterdam.

Duurzaam rijgedrag = kostenbesparing

Als de chauffeurs van uw bedrijf mee doen, dan zal dat leiden tot bewuster en beter rijgedrag. Dat zult u als bedrijf direct merken in vermindering van brandstof- en onderhoudskosten en betere planning van de ritten. Getru zet zijn ervaring met brandstofbesparing graag in. Volgens Willem Bergsma van Getru, is het gedrag van chauffeurs daarbij bepalend: “De techniek kan auto’s steeds zuiniger maken, maar het gaat er ook om hoe je rijdt.” Getru is nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze wedstrijd. Bergsma: “Transportbedrijven kunnen zo eenvoudig kennismaken met besparen via slimme inzet van fleetmanagement.”

Inschrijven voor de chauffeurswedstrijd

Bent u ondernemer in het goederenvervoer*, gevestigd of opererend in de regio Rotterdam? Wilt u het rijgedrag van uw chauffeurs verbeteren, kosten verminderen en Rotterdam laten zien dat de beste chauffeur bij u werkt?

Meld u dan nu aan door een mail te sturen naar  info@greendeal010.nl  met daarin uw contactgegevens. Inschrijven kan tot vrijdag 11 december 2015.

Aan de hand van uw inschrijving wordt contact met u opgenomen en de mogelijkheden besproken. De gemeente behoudt het recht te bepalen welke bedrijven kunnen meedoen aan de hand van de opgestelde selectiecriteria.

*) Onder goederenvervoer vallen busjes en vrachtwagens. Een breed spectrum aan vervoerders kan zich aansluiten, variërend van nationale en internationale vervoerders, de publieke sector tot kleine onafhankelijke vrachtrijders.